PRP – PLATELET-RICH PLASMA

CE ESTE TRATAMENTUL PRP – PLATELET-RICH PLASMA  / PLASMA BOGATĂ ÎN TROMBOCITE? 

Plasma bogată în trombocite (PRP) este un ser autolog care conține concentrații ridicate de trombocite și factori de creștere. PRP continuă să evolueze ca o modalitate importantă de tratament, cu multe aplicații în dermatologie, în special în zonele de refacere a părului, rejuvenare a pielii, cicatrici post- acneice. Mai mult, combinarea PRP cu terapii cu microneedling și fillere dermice produce efecte sinergice, ducând la rezultate estetice îmbunătățite.

Procedura presupune recoltarea propriului sânge si reinjectarea acestuia după ce este procesat într-o centrifugă.
Terapia PRP este un tratament eficient și în ortopedie, urologie, ginecologie, medicina dentară. În dermatologie și medicina estetică, PRP ajută la rejuvenarea 100% naturală a pielii îmbătrânite de pe față, gât, decolteu și mâini și la diminuarea alopeciei (căderea părului). 

REZULTATELE TRATAMENTULUI CU PRP:

Avantajul principal al Terapiei PRP este in mod evident faptul ca ea este 100% naturală. Se elimina astfel orice risc de alergie, fiind vorba de sângele pacientului ca substanță de tratament. Efectele adverse sunt aproape inexistente (înroșirea pielii post injectare – care dispare în câteva ore). O altă calitate a acestui tratament este ca are o acțiune pluridimensională, rezultatele lui fiind vizibile atât în ce privește aspectul pielii, cât și în ce privește culoarea, textura și elasticitatea ei.

Ceea ce diferențiază Terapia PRP de celelalte alternative non invazive de rejuvenare (toxina botulinică, acid hialuronic) este faptul ca PRP acționează în timp, având rezultate pe termen lung. PRP stimulează formarea noilor celule în corpul pacientului ori de cate ori este injectată, observându-se o îmbunătățire a efectelor în următoarele 2-6 luni post tratament. Asta se întâmpla pentru că plasma stimulează celulele stem ale pielii sa producă mai mult colagen, sa crească alte celule noi și să activeze procesul de reîntinerire a pielii.

CUM SE REALIZEAZĂ?

Cantitatea prelevata de sânge este de max. 20 ml care sunt ulterior prelucrați și centrifugați astfel încât din ei să se obțină plasma bogată în trombocite. Aceasta plasma obținută post centrifugare (PRP) este injectata după ce inițial a fost aplicată pe zona tratată o cremă anestezică. La NovoClinique folosim două tehnici de injectare:

 • Prin Microinjectii (injectare clasică)
 • Prin tratamentul Microneedling cu DERMAPEN 4

Procedura PRP durează aproximativ 50 de minute și presupune trei etape:

 1. Recoltarea sângelui
 2. Centrifugarea  și obținerea plasmei bogate in trombocite
 3. Injectarea plasmei, după aplicarea cremei anestezice, în zonele care urmează sa fie tratate

CE PROBLEME ALE PIELII POT FI SOLUȚIONATE PRIN TRATAMENTUL CU PRP?

 • culoare ternă și lipsită de vitalitate a tenului
 • pete pigmentare (melasmă)
 • textura pielii feței mai puțin netedă
 • piele lipsită de elasticitate și volum
 • riduri și linii fine la nivelul feței
 • piele lipsă de volum la nivelul obrajilor
 • piele cu aspect obosit
 • alopecie (căderea părului)

FAȚĂ

Aplicată pe față, terapia PRP ajută la revitalizarea pielii, pentru un ten mai ferm și mai luminos. Ridurile sunt atenuate sau chiar eliminate, în funcție de cât de profunde sunt. 

PĂR

PRP aplicat prin injecție a fost adoptat pe scară largă, adesea împreună cu transplantul de păr sau alte tratamente. Mai multe studii clinice au demonstrat efectele benefice ale PRP asupra densității, numărului și grosimii părului, precum și lipsa complicațiilor identificabile și un nivel ridicat de confort în timpul tratamentului. Studiile clinice arată că microinjecțiile cu PRP la nivelul scalpului produc un diametru crescut al părului (P = 0,034), iar tratamentele combinate cu injecție PRP au avut un efect semnificativ asupra grosimii scalpului, fluxului de sânge prin scalp și diametrul părului.

GÂT și DECOLTEU

Procedura cu PRP ajuta la reducerea ridurilor, întinderea pielii  și la întărirea ei, astfel încât aceasta să capete un aspect îngrijit și mai tânăr.

MÂINI

În timp, pielea de pe mâini se ridează, deshidratează, venele si tendoanele pot fi din ce în ce mai vizibile, iar terapia cu PRP fortifiază pielea, astfel încât sa își recapete vitalitatea, petele cauzate de înaintarea in vârsta estompându-se.

PREȚUL Prețul unei terapii cu PRP începe de la 700 lei, în funcție de doi factori: metoda de injectare aleasă și zonele în care se face injectarea (față, gât, decolteu, mâini, scalp). Așadar, daca te-ai hotărât să apelezi la terapia PRP fă o programare la medici specialiști din cadrul NovoClinique la tel. 0775141600.