You are currently viewing Electroencefalograma (EEG)

Electroencefalograma (EEG)

O electroencefalogramă (EEG) este o înregistrare a activității creierului. În timpul acestui test neinvaziv, deci nedureros, mici senzori sunt atașați la nivelul scalpului pentru a capta semnalele electrice produse de creier. Aceste semnale sunt înregistrate de un aparat și sunt apoi examinate medicul neurolog.
 
Un EEG poate fi folosit pentru a ajuta la diagnosticarea și monitorizarea unor afecțiuni care afectează creierul. Poate ajuta la identificarea cauzei anumitor simptome – cum ar fi convulsii (crize) sau probleme de memorie – sau poate afla mai multe despre o afecțiune cu care ați fost deja diagnosticat. Utilizarea principală a unui EEG este de a detecta și investiga epilepsia, o afecțiune care provoacă convulsii repetate.
 
Pregătire: Pentru a ajuta senzorii să se lipească mai ușor de scalp, ar trebui să vă asigurați că părul este curat și uscat înainte de a veni la programare și să evitați utilizarea unor produse precum gelul de păr și ceara.
 
Procedură: Înainte de începerea testului, scalpul va fi curățat și aproximativ 20 de senzori mici numiți electrozi vor fi atașați folosind un gel special. Aceștia sunt conectați prin fire la un aparat de înregistrare EEG. Înregistrările EEG de rutină durează de obicei între 20 și 40 de minute, timp în care vă poate fi solicitat să stați relaxat, să închideți ochii, să priviți un punct fix. De obicei, puteți merge acasă la scurt timp după terminarea testului și puteți reveni la activitățile normale. Înregistrările vor fi interpretate apoi de medicul neurolog din cadrul NovoClinique.
 
Riscuri: Procedura EEG este nedureroasă, confortabilă și în general foarte sigură. Nicio energie electrică nu este introdusă în corp în timpul efectuării. În afară de faptul că veți avea părul dezordonat și veți resimți o ușoară oboseală, în mod normal nu veți experimenta niciun efect secundar. Cu toate acestea, este posibil să vă simțiți amețit și să observați furnicături în buze și degete timp de câteva minute în timpul părții de hiperventilație a testului. Dacă aveți epilepsie, există un risc foarte mic să aveți convulsii în timp ce testul este efectuat, dar veți fi monitorizat îndeaproape și veți fi ajutat.
 
Noile aparaturi de monitorizare EEG sunt concepute pentru a furniza date precise și fiabile pentru o examinare cuprinzătoare a activității cerebrale.
De ce să alegeți NovoClinique pentru examinarea EEG?
    • Echipa experimentată de neurologi și tehnicieni specializați asigură plasarea corectă a electrozilor și interpretarea precisă a rezultatelor.
    • Echipamentul EEG computerizat oferă opțiuni avansate pentru vizualizarea undelor cerebrale, permițându-ne să detectăm chiar și anomalii subtile.
    • Echipa de tehnicieni este specializată în efectuarea examinărilor EEG și asigură o îngrijire personalizată și corectă pe toată durata examinării.
    • Clinica noastră respectă cele mai bune practici în testarea EEG.
Aveți grijă de sănătatea creierului dumneavoastră!

Leave a Reply