You are currently viewing Sănătatea cardiovasculară

Sănătatea cardiovasculară

Cum ne menținem sănătatea cardiovasculară

Iată câteva sfaturi practice pentru menținerea sănătății cardiovasculare, aduse de medicul cardiolog, Dr. Costea Georgian.

  1. Dietă sănătoasă: Știai unele fructe și legume colorate pot ajuta la menținerea inimii tale într-o stare bună, deoarece conțin antioxidanți care protejează vasele de sânge. Dr. Costea recomandă adoptarea unui spectru larg de nutrienți, în timp ce eviți consumul de alimente procesare, zaharurile adăugate și excesul de sare. Inima ta îți va mulțumi pentru asta!
  2. Elemente Esențiale de Exercițiu: pune-te în mișcare! Activitatea fizică nu este benefică doar pentru mușchi—este și un obicei sănătos pentru inimă! Dr. Costea recomandă găsirea unor activități fizice care îți plac, fie că este vorba de o plimbare energică, o clasă de dans sau un joc în echipă. Activitatea fizică ajută la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge, precum și la întărirea mușchiului inimii și la îmbunătățirea circulației. Un studiu a demonstrat că exercițiile fizice moderate pot reduce riscul de infarct miocardic și de accident vascular cerebral cu 20-30%.
  3. Strategii de Reducere a Stresului: Gestionați-vă stresul și dormiți suficient. 🧘‍♀️Stresul poate afecta sănătatea inimii prin creșterea tensiunii arteriale și a nivelului de cortizol, precum și prin declanșarea unor obiceiuri nesănătoase, cum ar fi supraalimentarea, fumatul sau băutul. Somnul este esențial pentru ca inima să se odihnească și să se repare. Încercați să găsiți modalități sănătoase de a face față stresului.
  4. Strategii de Reducere a Stresului: Gestionați-vă stresul și dormiți suficient. 🧘‍♀️Stresul poate afecta sănătatea inimii prin creșterea tensiunii arteriale și a nivelului de cortizol, precum și prin declanșarea unor obiceiuri nesănătoase, cum ar fi supraalimentarea, fumatul sau băutul. 😴Somnul este esențial pentru ca inima să se odihnească și să se repare. Încercați să găsiți modalități sănătoase de a face față stresului.

Leave a Reply