You are currently viewing Cum să obții un boost de energie imediat

Cum să obții un boost de energie imediat

Este greu să fii fericit când ești lipsit de energie. Chiar și sarcinile simple par copleșitoare, nimic nu mai pare distractiv sau plăcut. ☀️ Doamna Alina Lungu – psihoterapeut și psiholog clinician în cadrul NovoClinique – ne prezintă pe scurt câteva metode de a ne activa energia imediat.

O mulțime de rezultate bune vin din simplul fapt că ai multă energie -viața pare mai ușor de gestionat. De asemenea, studiile arată că este mai probabil să te simți bine cu tine însuți și să fii perceput mai bine de cei din jur dacă ești considerat un „energizat”.

Pentru energia pe termen lung, oboseala poate avea cauze foarte diverse și se combate prin mai multe strategii, dar asta nu e de folosit dacă ai nevoie de energie chiar ACUM.

Dacă ai nevoie de un impuls imediat, încearcă aceste sfaturi:

⚡️ Ieși afară în lumina soarelui. Lipsa de lumină este un motiv pentru care oamenii se simt obosiți. Cercetările sugerează că lumina stimulează substanțele chimice ale creierului care îmbunătățesc starea de spirit.

⚡️ Mergi la o plimbare rapidă. Un studiu a constatat că și o plimbare de zece minute ar fi suficientă pentru a furniza o senzație de energie și scădere a tensiunii.

⚡️ Acționează cu energie. Credem că acționăm din cauza modului în care simțim, dar adesea simțim din cauza modului în care acționăm. Păcălește-ți mintea să te simți energic mișcându-te mai repede.

⚡️ Ascultă muzică veselă. Muzica stimulantă oferă un impuls instantaneu și este una dintre cele mai rapide și mai fiabile modalități de a modifica starea de spirit și nivelul de energie.

⚡️ Vorbește cu un prieten energic. Nu numai că o să câștigăm energie din interacțiunea cu alte persoane, ci ne vom contagia emoțional, preluându-le emoțiile.

⚡️ Du la final un punct din lista de sarcini. Sarcinile neterminate ne împovărează și ne scad energia.

⚡️ Fă curat. Pentru mulți ordinea face o diferență atât de mare, așa că atunci când simți că nu poți face față zilei, ordonează-ți biroul.

⚡️ Mănâncă – doar dacă ți-e foame, nu de plictiseală. Dacă de fapt ți-e foame, mâncarea face o mare diferență pentru energia ta.

Pe doamna Psih. Alina Lungu o găsiți zilnic, de luni până vineri, în cadrul NovoClinique.

Programări:
📲 0775141600
Psiholog Alina Lungu

Leave a Reply